Under våra dessertdagar är det helt okej att ta äta efterrätten först. Våra duktiga konditorer, som annars håller till i vårt bageri på Skeppsbron, skapar de finaste av desserter i vårt kallkök under tre dagar. Desserterna är speciellt skapade inför dessa dagar av fem kreativa konditorer som alla fått göra en varsin, helt efter egna önskemål.

Än så länge kan vi presentera två av efterrätterna;

Elina hittade inspiration från vacker maräng som liknar isblock i sin form. Smakerna är fräscha med ananas, kokos och rom som går mycket bra ihop.
”Jag gillar att hålla smakerna enkla, man ska inte behöva gissa sig fram”, säger Elina.

Tua vill hylla hjortronet som är hennes personliga favorit och låter de andra smakerna som choklad vara lena för att låta hjortronen ta plats.
”Den här desserten är för alla som älskar hjortron, det är jättefin kvalité på bären och desserten innehåller mycket smaker”.

När? tisdag 21 – torsdag 23 februari

Hur? Desserterna kan beställas hela dagen

 

ÄPPLE, MANDEL, HONUNG 135kr
Äpplesorbet, mandelfinancier, varma äpplen, vaniljsmul, kardemummapannacotta, honungssås, äppelchips och rostad vit choklad

KOKOS, ANANAS, ROM  135kr
Kokosmousse, ananasterrine, romfinancier, marängflarn och kokoschips.

HJORTRON, MJÖLKCHOKLAD, MARÄNG 135kr
Mjölkchokladpannacotta, gjuten hjortronkompott, maräng, karamelliserade hasselnötter, hjortrontapioka och krossade vaniljdrömmar

LAKRITS, CITRON, MARÄNG 135kr
Saltlakritsglass, citroncurd, citronpannacotta, lakritskolasås, nougatineflarn, maräng och kristalliserad vit choklad.

CITRON, JORDGUBB 135kr
Citronkräm, mördeg, jordgubsscrisp och lätt vispad double cream.