I toppmoderna lokaler på Skeppsbron ligger vårt eget bageri, Bageri Brillo.

Bageri Brillos bröd och bakverk kan du handla i bageriets lokaler på Tullhus 1, Skeppsbron men också på Taverna Brillo och Stockholms Matmarknad. Där hittar du nybakat matbröd, söta bröd, och bakelser. Allt bröd som bakas på Bageri Brillo bakas på ekologiskt mjöl.

I butiken på bageriet säljer vi förutom bröd även färdiga rätter och glass. Butiken har även underbara varma och kalla drycker. Du kan avnjuta allt i butiken eller med havsbrisen på uteserveringen som vetter mot vattnet på Skeppsbron.

Bageri Brillo på Skeppsbron har öppet:

Mån-Fre 07.00-18.00
Lör-Sön 09.00-15.00

Tfn: 08-503 895 50
Mail: info@bageribrillo.se
Adress: Tullhus 1, Skeppsbron

Vill du se mer av Bageri Brillo? Följ oss på Instagram behind the scenes när vi bakar tårtor, bullar och bröd.

Mer om vårt speciella bröd

Vi har tagit fram det ekologiska mjölet Laban från Gotland som vi vill berätta lite mer om. Det finns många fördelar med vårt mjöl men det finns en anledning till att inte alla använder det. Det är inte lika enkelt att baka med och därmed krävs också mer hantverksskicklighet.

Fördelar med vårt ekologiska mjöl

• Mjölet mals på ett skonsammare sätt. Det medför att mjölet innehåller fler fibrer, är mer näringsrikt och behåller de nyttiga bakterier som är bra för kroppen.

• Mjölet är gotländskt, alltså 100 procent svenskt. Det innebär att det är fritt från besprutning och tillsatsämnen, till skillnad från merparten av mjölet på marknaden.

• Vårt mjöl är färskt. Vi använder oss av mjöl som mals en gång i veckan till skillnad från vanligt mjöl som mals cirka sex månader innan bakning.

Eftersom vi inte har några tillsatsämnen i vårt mjöl innebär det att hållbarhetstiden blir något kortare för våra bröd, se därför våra råd för hur du tar bättre hand om ditt bröd.

Så får du ditt bröd att hålla längre

• Förvara brödet i papperspåsen du köper det i men ha även en plastpåse runt.

• Har du köpt en stor limpa rekommenderar vi att du skär upp den, lägger den i frysen och sedan tar fram när du vill äta.

• Har brödet blivit torrt? Pensla det med vatten och sätt in det i
ugnen på 200 grader. Det blir som nytt igen.