Måndag 24 april - Söndag 30 april
00:00 - 00:00

Italiensk primörvecka; Prime verdure – kom till oss och ät italienska vårgrönsaker

KOM OCH AVNJUT DE FÖRSTA ITALIENSKA VÅRSMAKERNA

Taverna Brillo förgyller menyn med de första Italienska grönsakerna för årstiden. Från Verona kommer nu säsongens härliga, nyskördade vårgrönsaker och anländer till Taverna Brillo. Vi byter därför ut menyn för en vecka och fokuserar på att göra en matsedel där vi lyfter fram olika italienska vårrätter.

Grönsakerna är handplockade på mercato ortofrutticolo, Veronas grönsaksmarknad, speciellt för Taverna Brillo. De finns även att köpa på Stockholms Matmarknad utanför Sturehof.  Med våren och strålarna så längtar vi efter att få smaka på de första grödorna från jorden, därför har vi valt ut de bästa från hela Italien där de är som bäst just nu.

 

Förrätter

Risotto primavera 165

Nässelsoppa med picklad romanesco, krutonger och pocherat ägg 195

Grön sparris, picklad lök, bovete, parmesan samt oxtartar 210

Radicchio, terrine på kalv, vit och grön sparris samt tonnatosås 225

Kokt vit sparris med citron, krassemajonäs och chorizo 245

Huvudrätter

Pizza med

– potatis, ramslök, rödlök och pancetta 195

– tomat, kronärtskocka, citron, salvia och rökt mozzarella 200

– hyvlad grön sparris, citron och parmesan 215

– färsk tomat, basilika, olivolja och lufttorkad griskind 223

Sallad med

– kronärtskocka, haricots verts, krutonger, grillad pancetta samt

citron- och kronärtskocksmajonäs 160/220

– bakade knippbetor, rostad tomat och mandel, ricotta och balsamico 165/224

 
Spaghetti med solmogna tomater, färsk vitlök och basilika 145/225

Tagliatelle med vit sparris, citron, grädde och tryffelpecorino 185/275

Spaghetti med kronärtskocka, bondbönor, vitt vin, parmesan och tryffel 200/290

Gnocchi med rostade vårbetor, salvia, brynt smör och buffelricotta 180/260

 

Råstekt grön sparris, grillad vårlök, lavendelsky och konfiterad fläsksida från Nibble gård 245

Risotto primavera med porchetta på kanin 295

Carciofini “a la romana” med mangold, primörer, citron och ångad torsk 325

Spritärtor, knippmorötter, majrova, sotad lök samt friterad marulk

och musselvelouté 360

Tillbehör

Ugnsbakad vårspetskål med parmesansmör 65

Rostade vårprimörer med tryffelvinägrett och riven Västerbottenost 70

Kokta primörbetor med citronolja 65

Plocksallad på späda blad med persikovinägrett 60

Dessert

Citrontarte med italiensk flädermaräng 125

Inkokt rabarber med rabarbersorbet, gräddfilsmousse, kardemummakaka och rabarbersirap 135

Persikosoppa med mandelbiskvier, vaniljglass och lättvispad grädde 135

Glasskula 40

Hasselnöt / Pistage / Vanilj / Choklad / Salt karamell

Sorbetkula 40

Mango-Passion / Hallon / Citron