Onsdag 29 november
05:00
TAVERNA BRILLO MATSAL

La Vecchia Signoras handgjorda pasta

LA VECCHIA SIGNORA GÖR GÄSTSPEL FÖR EN KVÄLL
Boka bord nu.

När; 29 november från Kl. 17.00 till kl 00.00
Var: Taverna Brillo, Sturegatan 6, Stockholm
Vad: Piemonte och Södermalm flyttar in hos Taverna Brillo för en kväll

TAVERNA BRILLO ÄLSKAR PASTAN PÅ STAN


Taverna Brillo fortsätter att bjuda in några av Stockholms italienska restauranger för att de för en kväll ska visa upp sin bästa pasta. Den 29 november är det dags för den norditalienska södermalmskrogen
La Vecchia Signora som kommer att bjuda på handgjord pasta med piemontesiska smaker.

Taverna Brillo anser att det finns fantastiskt mycket bra pasta på små restauranger runt om i stan och vill med gästspelen ge möjlighet att visa upp det på en större arena med italienskt fokus. Denna gång kommer Theodor Siesage som är krögare och Patrik Nyfeldt som är köksmästare på La Vecchia Signora till Taverna Brillo. De har tillsammans en lång och gedigen erfarenhet av italiensk mat, med tyngd på pasta och Piemonte.

-Det är otroligt kul att Theodor och Patrik från La Vecchia Signora kommer och visar upp sin handgjorda pasta som görs med ett hantverkskunnande och kännedom om Piemonte.  Vi ser fram emot att lära oss lite mer om en region som är perfekt inspiration denna årstid. La Vecchia Signoras pasta har varit en förebild sen vi öppnade Taverna Brillo, säger Peder Lindh restaurangchef på Taverna Brillo.

La Vecchia Signora serverar mat och vin från den norditalienska regionen Piemonte som framför allt är känd för den vita Albatryffeln och fantastiska viner som Barolo och Barbaresco . Rätterna som serveras på La Vecchia Signora är deras egna tolkningar av traditionella rätter och traditioner.  Under gästspelet kommer det bland annat serveras handgjorda regionala pastasorter smaksatta med höstryffel, salsiccia, tupplever, marsalavin och alpsmör. Om tillgången på den vita Albatryffeln förbättras kommer även det att serveras. Med sig har de Gry Svedberg från vinimportören Savino.

– Vi ser fram emot att ge fler chansen att få upptäcka smaker från Piemonte som är en relativt okänd region matmässigt i Sverige och samtidigt visa att det finns en mängd fina smaker utöver deras ”trademark” Albatryffeln. Och just hösten är kanske den bästa tiden att pröva då Piemonte visar upp sig från sin bästa sida. Smakerna i den piemontesiska maten är som gjorda från viner från samma plats och därför kommer vi att ta med viner från regionen som vi tycker mycket om och som passar utmärkt till pastan, säger Theodor Siesage.

En folkkär författare har sagt att La Vecchia Signora är den enda anledningen till att till att åka till Södermalm. I och med gästspelet ges chansen till alla som ännu inte vågat lämna sin stadsdel för en utflykt till Södermalm att pröva på La Vecchia Signora ändå.

Liten faktaruta om La Vecchia Signora:

La Vecchia Signora som betyder den gamla damen är en hyllning till de italienska kvinnorna som under många år fört mattraditionen vidare i hemmen.  Det är den maten som La Vecchia Signora tolkar  och för vidare på sitt sätt. La Vecchia Signora är även smeknamnet på det italienska fotbollslaget Juventus som kommer från den piemontesiska huvudstaden Turin i Piemonte. La Vecchia Signora huserar normalt på Åsögatan 163 på Södermalm.

Piemonte är mest känt för Albatryffeln och sina viner som Barolo, Barbaresco men på La Vecchia Signora har man förutom vinerna tagit det piemonteska köket till Sverige och är den enda restaurangen i sitt slag i Sverige. Övrig kuriosa om Piemonte är att Slow Food-rörelsen startade i den piemontesiska orten Bra och det är även därifrån Fiat och Nutella kommer från.