Onsdag 15 februari - Tisdag 7 mars
17:00 - 00:00

DOING MY THING med Tobias Lund

DOING MY THING är en serapatutställning med nya verk av konstnären och musikern Tobias Lund på Taverna Brillo som pågår mellan 15e tills den 7e mars. På vernissagen är det även release för zinet DOING MY THING, en illustrerad ABC-resa inspirerad av den psykedeliska upplevelsen.

Tobias Lund är en Stockholmsbaserad konstnär, musiker och formgivare som tidigare bott och arbetat i ­Berlin och San Francisco. Hans konstverk kombinerar bild, ljud, text och performance. Hans första utställning på ­Brillo visar bilder inspirerade av psykedeliska erfarenheter från DMT, därav titeln Doing My Thing. I samband med utställningen publiceras också ett fanzine med bilder och dikter.

Ramverket för den här utställningen kretsar kring den psykedeliska medvetenheten. DMT, en kraftig ­psykoaktiv ­enteogen som är en del av den traditionella naturmedicinen Ayahuasca. Något som har påverkat Lund att visualisera sina inrebilder — hallucinogena möten med karaktärer, mönster och symboler. Finstämda ­tuschteckningar, ställvis obehagliga, ställvis lustfyllda, motiv som tillsammans bildar ett slags narrativ och ställer oss frågor kring det religiösa, det schamanistiska, det andliga, och huruvida en parallell värld är möjlig.