Torsdag 23 augusti - Söndag 30 september
17:00 - 00:00
Bar Brillo

Fredrik Landergren ”Looking for Ingmar…”

Bar Brillo presenterar stolt;
FREDRIK LANDERGREN
”Looking for Ingmar…”
23 augusti – 19 september 2018I samband med Ingmar Bergman 100 år har Taverna Brillo glädjen att kunna visa en utställning från Bergmancenter på Fårö. Tillkomsten av målningarna började med Fredrik Landergrens stipendium på Bergmangårdarna 2015.

Fredrik Landergren har målat Ingmar Bergman som ung, medelålders, och som gammal. Konstnären har fascinerats av uttrycket i Ingmars ansikte, och av hans liv. Urtypen för dagens omdiskuterade Kulturman. Han var begåvad, hade ett starkt driv, tog plats, fick mycket makt, och hade många kvinnor.
Även Liv Ullman och Bibi Andersson förekommer på några av målningarna. Katalogtexten är skriven av Kristofer Ahlström, DN-journalist & författare.
Under sin stipendie-vistelse på Bergmangårdarna våren 2015 gjorde Fredrik Landergren låten ”I Wrote a Letter”. Den handlar om en annan stipendiat där, den tyska manusförfattaren Anette Hess som 20 år tidigare skickat ett manus till Ingmar Bergman. Låten och videon gjordes på Fårö och släpptes på Youtube i maj 2016. Musikvideon visades i Bergmancenters biograf på vernissagedagen, och kan nu ses även på Taverna Brillo.
Fredrik Landergren f. 1957, är utbildad på Konstfack. Han har ställt ut sina målningar på
konsthallar och gallerier över hela Sverige. Förutom måleri har Fredrik Landergren gjort offentlig konst med stora ansikten i mosaik, bland annat till Fruängens t-banestation, och till Sven-Harry Karlssons folkhem.