Nu öppnar Stockholms nya fast slow food restaurang – Tavernina 

 

Tavernina är en ny fast slow food-restaurang med inspiration från Medelhavet.
Det nya konceptet är inriktat på prisvärda och enklare rätter som är gjorda med lokalproducerade och ekologiska råvaror. Merparten av rätterna på Tavernina kommer att kosta under 125 kronor och en ny funktion är att maten kan beställas och betalas direkt via Tavernina-appen.

Appen går att ladda ner här;

Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=se.leeroygroup.tavernina

IOS
https://itunes.apple.com/us/app/tavernina/id1423043654?l=sv&ls=1&mt=8

 

Tavernina är beläget på Humlegårdsgatan 19 och i de stora lokalerna har ett nytt kök byggts under sommaren för att bereda plats för den nya satsningen. Restaurangen har sjuttio matplatser men i och med att maten också kan serveras i komposterbara lådor som kan tas med så är det upp till gästerna att välja om man vill äta på plats, hemma eller på kontoret.

Maten på Tavernina är enklare och vardagligare än på Taverna Brillo men med ungefär samma smakkaraktär. Vi satsar mycket på hållbarhet genom bra svenska råvaror – fisk från fiskare vi känner och grönsaker från våra egna odlingar på Ulriksdals Värdshus, säger Magnus Nilsson, restaurangansvarig för Tavernina.

 

 

Utdrag ur menyn

Menyn delas upp i Krispig (sallader), Fylligt (brödrätter med olika sorters fyllningar), Mustigt (soppor, grytor och långkok) och Vedeldat (pizzor).

 

Trädgårdssallad med halloumi – 100 kr

Briocheburgare med långbakad högrev – 105 kr

Linsgryta med kokos och koriander – 110 kr

Sydfransk Fiskgryta – 125 kr

Pizza med lufttorkad skinka – 89 kr

Pizza med ricotta, grönkål och fänkål – 89 kr

 

Öppettider

Måndag till lördag: 11:00 – 21:00